top of page

Spor ve Ruh Sağlığı


Spor yapmanın fiziksel faydalarını hepimiz biliriz, daha sağlıklı organlar ve zinde bir vücut. Peki sporun fiziksel olduğu kadar psikolojik faydaları da olduğunu biliyor musunuz?

Neden?

1) Dopamin salgılarsınız

Egzersiz yaptıktan sonra beyinde mutluluk ve haz hislerinin oluşmasından sorumlu olarak bilinen dopamin hormonu salgılarız. Bu da daha mutlu hissetmemizi sağlar.

2) Stresiniz azalır

Egzersiz yaparken hızlanan kalp atışları ve hormon miktarının değişiminin tetiklenmesiyle vücut stres altında hissettiklerini hisseder. Bu durum vucuda stresle başa çıkmayı deneyimletir ve günlük hayattaki stresi daha kolay aşabilir hale geliriz.

3) Enerjik hissedersiniz

İşten çok yorgun bir şekilde çıktıktan sonra kimin spor yapmaya enerjisi var? Tabii ki spor yaptıktan sonra enerjilerinin arttığını fark edenlerin. Ne kadar enerji harcarsanız vücut o kadar enerji üretir. Yani daha fazla enerji için daha çok hareket!

4) Daha kaliteli uyursunuz

Düzenli egzersiz yapmanın uyku problemlerine ciddi ölçüde fayda sağladığı tespit edilmiştir. Uyku kaliteniz düşükse ya da uykusuzluk sorunu yaşıyorsanız düzenli egzersiz bu soruna yardımcı olacaktır.

5) Özgüveniniz yükselir

Spor yaptıktan sonra forma girmeye başlamanız, kendinizi daha zinde ve daha fit hissetmenizi sağlayacak. Aynadaki görüntünüzle barışınca da doğal olarak özgüveniniz yükselmesini sağlayacaksınız.

Bir sonraki sefer stresli ya da üzgün hissettiğinizde koltuktan kalkın ve spor yapın!

bottom of page