top of page

Tatil Sonrası Sendromu Nedir?


Stresli iş yaşamından bir süreliğine uzaklaşma fırsatı bulduğumuz tatillerin bitişinde bizi ‘’tatil sendromu’’ olarak adlandırdığımız bir sendrom bekliyor. Peki bu sendromu hafifletmek için neler yapabiliriz?

➢ Tatil anılarına dönüş yapın. Tatilde çekmiş olduğunuz bir resmi çalışma masanıza yapıştırabilirsiniz. Bu fotoğraf tatil hissinin taze kalmasını sağlayarak en yakın zamanda oraya tekrar gitmeniz için sizi motive edecektir.

➢ Günlük hayata dönmeyi kolaylaştırın. Günlük hayata dönüş için kendinize birkaç gün zaman tanıyabilirsiniz. O süre boyunca yapılması gereken işleri yapıp bir yandan da uykunuzu düzene sokabilirsiniz.

➢ Haftasonunu kendinize ayırın. Sinemaya, tiyatroya gidebilir, arkadaşlarınızla buluşabilirsiniz ya da evde film izlerken veya kitap okurken sevdiğiniz bir içeceği içebilirsiniz. Egzersiz yapmak veya açık havada bulunmak da size iyi gelecektir.

➢ Değişiklikler yapın.

Evinizde ruhunuzu yoran fazla eşyaları atabilir ya da değişiklikler yapabilirsiniz. Yapacağınız ev temizliği de size kendinizi daha iyi hissettirebilir.

➢ Zihninize ve bedeninize iyi gelecek rutinler edinin. Yoga, pilates ya da yürüyüş gibi egzersizler yaparak hem zihnen hem bedenen rahatlayabilirsiniz.

bottom of page